Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Neem de kom van de staafmixer of foodprocessor en mix de sjalotjes, knoflooktenen, rode peper, tomaat, nootmuskaat, laos, djahé, assem, gula Jawa en de kemirinoten tot een gladde bumbu.
Verwarm een flinke scheut olie in de (braad)pan of wok en fruit de bumbu enkele minuten of matig vuur.
Voeg vervolgens 25 à 30 cl water en 5 à 6 flinke eetlepels kecap manis toe.
Breng het geheel tegen de kook.
![]() |
![]() |
Voeg nu de kip drumsticks toe samen met de salamblaadjes en sereh.
Doe het deksel op de pan en laat het geheel nu minstens 90 minuten zachtjes smoren (stoven).
Hoe langer je het smoort hoe malser de kip.
Om het geheel wat in te dikken laat je het deksel de laatste 15 minuten van de pan.
Proef of het smaakt naar wens.
Voeg eventueel extra kecap manis toe of sambal als je het pittiger wil hebben.
Tip
Zoek je hier een lekker groente gerecht bij? Probeer eens met ketoprak. Het zuur past goed bij deze smoor. Of neem een klassieker, de sayur boontjes. Maak het geheel af met een bolletje (gele) rijst, kroepoek en gebakken uitjes!