Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Mix voor de bumbu de sjalotten, knoflooktenen, lomboks, kunjit, laos, ketumbar, trassi en een flinke scheut olie tot een mooie gladde bumbu.
Fruit de bumbu in een scheutje olie 2 à 3 minuten aan op matig vuur.
Schenk de kecap manis en gulu Jawa toe en meng door de bumbu.
![]() |
![]() |
![]() |
Schenk tevens 15 cl water en de kokosmelk erbij en breng al roerend tegen de kook.
Plaats de kipdijfilet of kipfilet in de pan samen met de gekneusde stengel sereh en salambladen.
Laat het vlees nu minimaal 1 uur zachtjes koken met deksel schuin op de pan.
Zodra het vlees uit elkaar valt is het goed.
Het is een beetje aftasten wat je uiteindelijke kookduur is.
Het geheel dient goed ingedikt te zijn.
Je kan het ook gerust op laag vuur uren laten stoven.