Ayam rica rica

hete kip

Ayam rica rica

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 750 g kipdijfilet
  • 4 djeruk perut
  • 3 tenen knoflook
  • 3 rode pepers of rawit pepers
  • 2 sjalotten
  • 2 stengels sereh
  • 1 rode (punt)paprika
  • 1 tomaat
  • 4 à 5 limoenblaadjes
  • 1 eetl. (bruine) suiker
  • 2 theel. djahé
  • 2 à 3 theel. kurkuma
  • 1 theel. gemalen laos

Mix met een keukenmachine of blender de sjalotten, rode pepers, knoflooktenen, paprika, tomaat, djahé, laos en een flinke scheut olie tot een glad geheel.
Het mag ietwat waterig zijn.
Neem een (braad)pan en verhit een scheut olie.
Fruit de bumbu enige minuten aan op matig vuur.
Snijd ondertussen 750 g kipdijfilet in grove stukken en bestrooi rondom met zout en kurkuma.
Kneus de bolle kant van de serehstengels en voeg toe aan de bumbu.
Voeg tevens de limoenblaadjes toe.

Ayam rica rica
Ayam rica rica
Ayam rica rica
Ayam rica rica

Fruit even kort al omscheppend mee met de bumbu.
Voeg de suiker toe en schep door het geheel.
Doe nu de kip in de pan en voeg 10 tot 20 cl water toe zodat deze net niet onder staat.
Doe de deksel op pan en laat 10 à 15 minuten zachtjes pruttelen.
Haal de deksel van de pan en laat nog een half uur zachtjes sudderen tot de saus de gewenste dikte heeft.
Besprenkel de ayam rica rica vlak voor het serveren met vers limoensap.

Serveer met witte rijst en een (fris) groentegerecht.

Bron: Smaakmenutie

Terug