Ayam rendang

Ayam rendang

  • 700 g kipdijen
  • 3 à 4 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 3 à 4 kruidnagels
  • 2 à 3 rode pepers, of meer
  • 2 salamblaadjes
  • 2 theel. ketoembar
  • 2 theel. suiker
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. koenjit, kurkuma
  • 1 flinke eetl. ketjap manis
  • 30 cl kokosmelk

Maak een boemboe (met de kom van de staafmixer of keukenmachine) door de sjalotjes, knoflook, rode pepers, laos, koenjit, ketoembar en kruidnagels goed fijn te malen tot een gladde pasta.
Verwarm wat olie in de wok en fruit de boemboe op laag tot matig vuur 5 tot 7 minuten aan.
Voeg de kokosmelk toe, suiker en ketjap manis.
Roer goed door elkaar en breng tegen de kook aan.

Ayam rendang
Ayam rendang
Ayam rendang

Voeg nu de kippendijen en blaadjes salam toe en laat het geheel nu minstens 75 à 90 minuten sudderen op matig vuur.
Roer geregeld even.
Je mag overigens ook op laag vuur het geheel nog veel langer laten sudderen, dan valt de kip letterlijk uit elkaar

Serveer met witte rijst en een lekkere frisse groente als urap urap of ketoprak.

Bron: Smaakmenutie

Terug