Ayam paniki

Ayam paniki

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 700 g kipdijfilet
  • 25 cl kokosmelk
  • 3 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 3 lomboks of rawit pepertjes, zoveel als je wil
  • 1 stengel sereh, optioneel
  • 1 salam blad, optioneel
  • 1 eetl. limoensap
  • 2 theel. gula Jawa, of bruine suiker
  • 2 theel. djahé
  • 1 theel. laos

Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes.
Voeg een flinke scheut zout toe en meng goed door elkaar.
Bak de kipdij op middelhoog vuur enkele minuten in een scheut olie tot ze rondom wit zijn.
De kip hoeft nog niet gaar te worden.
Maak ondertussen de bumbu met gebruik van (de kom van) de staafmixer of keukenmachine.
Mix de sjalotten, knoflook, rode pepers, djahé, laos en gula Jawa.
Mix tot een gladde pasta.

Ayam paniki
Ayam paniki
Ayam paniki

Voeg de bumbu toe bij de kip en roer goed door elkaar.
Voeg het sap van een halve limoen toe.
Voeg de kokosmelk toe met eventueel nog een stengel sereh en salam blad.
Laat het geheel nu 30 minuten met deksel op de pan sudderen.
Haal na 30 minuten de deksel van de pan en laat nog zo'n 15 minuten zonder deksel indikken.

Bron: Smaakmenutie

Terug