Ayam panggang pedas

Pittige gebraden kip

Ayam panggang pedas

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 1 kip of kippenpoulet
  • 7 à 8 sjalotjes of 1 à 2 uien
  • 2 eetl. sambal oelek
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • ½ eetl. kecap
  • 2 eetl. citroensap

De sjalotjes of uien raspen, grove stukjes heel fijn snijden.
Ook de knoflook raspen of heel fijn maken.
Van een gewone groentenrasp het fijnste gedeelte gebruiken.
Meng dit papje van uien en knoflook met sambal oelek, zout, kecap en citroensap.
De kip of stukken kip met dit mengsel (de zogenaamde bumbu) goed inwrijven en minstens een uur laten staan; langer mag ook, dan kan de bumbu goed intrekken.
Daarna in de oven of aan een spit gaar roosteren.
Om uitdrogen van de kip tijdens het roosteren te voorkomen, kunt u een klein beetje sla- of olijfolie in de bumbu doen.

Bron: Indisch kookboek

Terug