Ayam kuning

Ayam kuning

voor 3 à 4 personen

  • 500 g kipdfilet
  • 20 cl dikke kokosmelk
  • 30 cl warm water
  • 1 kip bouillonblokje
  • 2 uien
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 4 kemirinoten (optioneel)
  • 3 theel. kunjit (kurkuma)
  • 2 theel. ketoembar
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. trassi
  • 1 eetl. gula djawa (of suiker)
  • 1 eetl. olie

Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes.
Meer mag ook.
Met deze hoeveelheid ingrediënten kan je tot maximaal 800 - 900 gram kip gebruiken.
Bestrooi de stukjes kipdij rondom met een snuf zout en bak ze in een wok of (braad)pan vervolgens rondom krokant in een laagje olie.
Haal uit de pan en zet even weg.
Maak ondertussen de boemboe door de uien, knoflook, kemirinoten (als je die in huis hebt), laos, trassi, kunjit, ketoembar, gula djawa en olie te mixen tot een gladde pasta.
Dit kan in de vijzel maar ik gebruik gewoon de kom van de staafmixer of foodprocessor.
Fruit de boemboe enkele minuutjes aan in de wok waar je zojuist de kip in hebt gebakken.
Voeg vervolgens de kokosmelk en warm water toe.
Verkruimel tevens het bouillonblokje en meng alles goed door elkaar.
Voeg nu de kip toe aan het geheel en laat met deksel van de pan circa 30 minuten pruttelen (net niet koken).
Zodra het geheel ingedikt is, is het klaar.
Wel af en toe even omscheppen.

Bron: Smaakmenutie

Terug