Ayam ketjap pedis

Pittige kip in ketjap

Ayam ketjap pedis

  • 600 à 800 g kipdijen
  • 2 lomboks
  • 2 kleine sjalotten
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • ½ limoen, sap
  • 6 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. djahé
  • ½ theel. trassi, optioneel
  • 5 cl dikke kokosmelk

Verwarm een (hetelucht) oven voor op 180 à 190 °C.
Bestrooi de kipdijen rondom met zout en plaats ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen een boemboe door de sjalotjes fijn te malen samen met de knoflooktenen, lomboks, laos, djahé, trassi en olie.
Zorg dat het een fijne pasta wordt.
Doe een scheutje olie in de wok of pan en fruit de boemboe even 2 à 3 minuten aan op matig vuur.
Voeg het sap van de limoen toe samen met ketjap en de kokosmelk.
Laat het geheel enkele minuutjes pruttelen op laag vuur zodat het wat indikt.
Haal de kipdijen uit de oven en leg in de boemboe.
Laat met deksel op de pan op laag vuur een minuut of 10 sudderen.
Haal de kipdijen uit de pan en plaats terug in de ovenschotel.
Schenk het vocht over de kipdijen.
Plaats het geheel nu 10 à 15 minuten in de oven.
Keer halverwege de kip even om.

Ayam ketjap pedis
Ayam ketjap pedis
Ayam ketjap pedis
Ayam ketjap pedis

Serveer met witte rijst en een lekkere groente.
En doe lekker wat saus over de kip zodra je het opdient!

Bron: Smaakmenutie

Terug