Ayam kerrie

Indonesische kip kerrie

Ayam kerrie

  • 500 g kipdijfilet
  • 10 cl kokosmelk
  • 2 sjalotten
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 1 limoen, sap
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 à 3 eetl. kerriepoeder
  • 2 theel. laos
  • 2 theel. trassi
  • 1 theel. sambal oelek
  • ananasblokjes, optioneel

Snijd de kipdijfilets in hapklare stukjes.
Snipper tevens alvast de sjalotjes en knoflook.
Doe een scheut olie in een wok of (braad)pan en bak de kipdijen in 7 à 10 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
Als de kip nog niet gaar is geeft dat niet.
Haal uit de pan en zet even weg.
Doe in dezelfde pan nu de knoflook en sjalotjes en fruit even 2 minuutje aan.
Zet het vuur nu op de laagste stand en voeg de sambal, trassi, laos en kerriepoeder toe.
Vermeng alles grondig met elkaar.

Ayam kerrie

Voeg nu 20 cl water, limoensap en kokosmelk toe.
Verkruimel tevens het runderbouillonblokje.
Doe nu de kip weer terug in de pan en vermeng alles goed met elkaar.
Laat het geheel circa 30 minuten pruttelen of tot een groot deel van het vocht is opgenomen.
Roer af en toe wel even.

Optioneel
Voeg stukjes ananas (uit blik of vers) naar smaak toe en laat deze 5 minuutjes mee sudderen.
Serveer met witte rijst, gebakken uitjes en frisse acar ketimoen (of gewoon komkommer).

Bron: Smaakmenutie

Terug