Ayam kalio

Gestoofde kip in licht-pittige saus

Ayam kalio

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 550 à 600 g kipdijfilet
  • 40 cl kokosmelk
  • 3 sjalotten
  • 3 blaadjes jeruk perut, optioneel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengel sereh
  • enkele limoenblaadjes, optioneel
  • 1 rode peper
  • 1 salamblad
  • 2 theel. ketumbar
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. gemalen laos
  • 1 theel. djahé
  • 1 theel. tamarinde pasta, optioneel
  • zonnebloemolie

Mix de sjalotten, knoflooktenen, rode peper, ketumbar, laos, djahé, kurkuma, tamarinde pasta en een flinke scheut zonnebloemolie tot een fijne bumbu.

Ayam kalio
Ayam kalio
Ayam kalio

Fruit de bumbu enkele minuten aan op middelmatig vuur.
Schenk 40 cl kokosmelk bij het geheel en breng tegen de kook.
Voeg de kipdijfilet toe samen met salamblad, gekneusde stengel sereh en eventueel limoenblaadjes.
Laat het geheel met deksel (schuin) op de pan 45 minuten (of langer) zachtjes pruttelen.
Af toe even omscheppen.

Serveer met witte rijst en een fris groentegerecht als urap urap of kies voor een frisse Indische salade zoals ulang ulang.

Bron: Smaakmenutie

Terug