Ayam goreng mentega, Gebakken kip in boter

Ayam goreng mentega, Gebakken kip in boter

  • 300 g kippendijfilet, in stukken van ongeveer 2 cm
  • 1 grote plak boter
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 1 eetl. ketjap asin
  • 1 eetl. oestersaus
  • 1 eetl. Worchestershiresaus, ketjap inggris
  • 4 cm citroengras, sereh, door de helft
  • 2 รก 3 gedroogde blaadjes djeroek peroet
  • 1 ewtl. ketjap manis, zoet
  • witte peper naar smaak

Snijd de kipdijfilet in stukken van ongeveer 2 cm.
Bak de kipfilet tot ze een bruin krokant laagje hebben (ca. 2 minuten).
Lek de kip goed uit en doe in een schaaltje.
Zet nu een wadjan of wokpan op middelhoog vuur met een flinke klont boter.
Snijd de knoflook in reepjes en laat de knoflook roerend goed opnemen.
Voeg nu de kip toe aan de pan.
Snijd de sereh door de helft en kneus iets met bijvoorbeeld de achterkant van je mes.
Voeg de sereh toe aan de pan en roerbak weer even goed mee.
Voeg nu ook de djeroek peroet blaadjes toe en roer weer goed door.
Draai het vuur op zijn hoogst en voeg nu de witte peper, ketjap asin, Worchestershiresaus en de oestersaus in de pan.
Roerbak goed door en laat de smaken goed intrekken.
Als de kip gaar is, zet je het vuur op de laagste stand.
Voeg als laatste de ketjap manis (zoet) toe en roer goed door.
Wanneer de saus is gekaramelliseerd dan is de ayam goreng mentega klaar.
Verwijder de sereh en de djeroek poeroet, want dat is niet zo lekker om op te kauwen!

Bron: Indische gerechten

Terug