Ayam cabe kering

Ayam cabe kering

voor 2 personen

  • 350 g kipfilet
  • 30 g (cashew)noten
  • 1 limoen
  • 1 prei
  • 1 rode peper, mag ook meer
  • 2 à 3 flinke tenen knoflook
  • 3 stengels lente-ui
  • 3 theel. maizena
  • 1 theel. sambal
  • 1 theel. djahé
  • 2 eetl. ketjap manis
  • gebakken uitjes voor erbij
  • witte rijst voor erbij

Snijd de kipfilet in hapklare stukjes.
Meng de stukjes kip met de maizena, ketjap manis en het zout.
Meng alles grondig door elkaar en laat minimaal 30 à 45 minuten afgedekt in de koeling staan.
Doe olie in een wok(pan) en bak de stukjes kip rondom bruin en gaar in enkele minuten op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de rode peper en knoflook fijn.
Snijd ook de prei in halve ringen.
Haal de kip uit de wok en zet even weg.

Ayam cabe kering

Voeg wat olie toe en bak de prei even kort aan tot het wat geslonken is.
Voeg nu ook de fijngesneden rode peper en knoflook toe.
Voeg tevens de djahé toe.
Meng alles even goed door elkaar en voeg vervolgens de kip weer toe.
Tot slot voeg je de ketjap manis toe en de sambal.
Laat alles nog even goed door elkaar opnemen.
En proef vooral of er meer sambal (pittiger maken) of ketjap (minder pittig maken) bij moet.
Serveer met witte rijst, stukjes lente-ui, gebakken uitjes, cashewnoten, schijfjes limoen en eventueel wat verse lombok (peper) (hot!).

Bron: Smaakmenutie

Terug