Ayam bumbu Bali

Ayam bumbu Bali

  • 400 g kipfilet, 2 stuks
  • 2 tenen knoflook
  • 2 salam blad
  • 2 sjalotten
  • 1 blok tofu, 400 g
  • 1 tomaat
  • 1 rode peper
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 stengel sereh
  • 2 à 3 eetl. kecap manis
  • 1 eetl. gula Jawa, of bruine suiker
  • 1 theel. djahé
  • 1 theel. laos

Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ruim met zout.
Doe een laagje (zonnebloem)olie in een wok en bak rondom bruin in circa 5 à 7 minuten.
Laat uitlekken op keukenpapier en zet weg.
Mix ondertussen de sjalotten met knoflooktenen, rode peper, djahé, laos en ontvelde tomaat tot een fijne pasta (boemboe).

Ayam bumbu Bali
Ayam bumbu Bali
Ayam bumbu Bali
Ayam bumbu Bali

Fruit de bumbu in een beetje olie kort aan in een (stoof)pan en schenk 20 cl water erbij samen met het verkruimeld groentebouillonblokje.
Voeg tevens gula Jawa en kecap manis toe.
Snijd de kipfilets in hapklare stukjes en voeg toe aan het geheel.
Laat met deksel op de pan nu 30 minuten zachtjes pruttelen en gaar worden.
Voeg ook het salamblad en de gekneusde stengel sereh toe.
Haal na circa 30 minuten de deksel van de pan en voeg de blokjes tofu toe.
Laat nu nog 15 minuten pruttelen tot het geheel wat is ingedikt.
Langer mag natuurlijk ook.

Bron: Smaakmenutie

Terug