Ayam ati boontjes

Ayam ati boontjes

voor 2 personen

  • 400 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. sambal
  • ½ theel. laos of gemberpoeder
  • 150 g volkoren noedels
  • 200 g kippenlevertjes
  • 1 eetl. ketjap manis

Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Pel de ui en snijd hem heel fijn.
Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Fruit de sambal en de laos kort mee.
Voeg de sperziebonen toe met weinig water en stoof de sperziebonen in ca. 10 minuten gaar.
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de kippenlevertjes in stukjes.
Bak de kippenlevertjes in de rest van de olie in 5 minuten bruin en gaar.
Schep de kippenlevertjes door de sperziebonen en maak het geheel op smaak met een beetje ketjap.
Geef de noedels erbij.

Kip over?
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Bron: Voedingscentrum

Terug