Aubergine met spek en tomaten

Nasu to bēkon to tomato

  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 4 tomaten
  • 1 aubergine
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • ¼ theel. zout
  • snuifje peper

Plakjes ontbijtspek in stukjes van 5 centimeter snijden; tomaten schillen en in vieren snijden; aubergine schillen en in dobbelsteentjes van 2½ centimeter snijden; knoflook kneuzen.
Ontbijtspek in een koude pan leggen en lichtbruin bakken; knoflook toevoegen en nog een paar maal roeren.
Dobbelsteentjes aubergine in de pan doen en goed door het vet roeren, daarna op middelgroot vuur, afgedekt, bakken tot de aubergine zacht geworden is (± 5 minuten).
Tomaten toevoegen, vuur laag draaien en afgedekt de aubergine in ± 5 minuten gaar koken; bestrooien met zout en peper.

Variatie
6 teentjes knoflook gebruiken!

Bron: Esther's recepten

Terug