Atjar ikan kuning

Atjar ikan kuning

voor 2 à 3 personen

  • 300 g kabeljauw(haas)
  • 10 cl natuurazijn
  • ½ winterpeen
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • ½ rode peper, optioneel
  • 2 sjalotten
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 3 tenen knoflook
  • 4 kemirinoten
  • 1 eetl. suiker
  • 1 theel. tomatenpuree
  • 2 theel. kunjit (kurkuma)
  • 2 theel. djahé (gemalen gember)
  • ½ theel. kentjoer
  • 10 cl natuurazijn

Snijd de winterpeen, komkommer en paprika in smalle reepjes en snijd de ui in halve maantjes.
Mix in een foodprocessor of keukenmachine de kemirinoten met de sjalotjes en knoflook tot een boemboe (pasta).
Meng hier vervolgens de kunjit (kurkuma), djahé, zout en kentjoer doorheen.
Fruit de boemboe in een goede scheut olie op laag vuur enkele minuutjes aan.
Verwarm ook alvast de oven voor op 200 °C.
Voeg als de boemboe even aangefruit is de natuurazijn toe met 10 cl water.
Meng hier de tomatenpuree door en suiker.
Kneus de sereh en snijd in 3 stukken.
Voeg het tevens toe.
Voeg nu ook de gesneden groenten toe en eventueel een halve rode peper in ringetjes gesneden (maakt het wat pittiger).
Laat het geheel enkele minuten pruttelen.
Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en zet 7 à 8 minuten in de oven.
Giet de groenten met het vocht over de kabeljauw.

Serveer met witte rijst.

Bron: Smaakmenutie

Terug