Aloo gobi

Indiase bloemkool

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 3 cm verse gember, geschild
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 2 theel. kunyit
  • 1 theel. laos
  • 3 theel. ketumbar
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 3 vastkokende aardappelen
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 rode peper, in dunne ringetjes
  • de blaadjes van 15 g koriander

Rasp de gember fijn boven een kommetje.
Voeg de paprikapoeder, kunyit, laos, ketumbar, olie en wat zout toe en roer tot een papje.
Verhit een hapjespan en bak het mengsel 5 minuten op laag vuur.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 centimeter.
Voeg toe aan het mengsel en bak op middelhoog vuur 3 minuten mee.
Voeg de bloemkool, rode peper en 15 cl water toe.
Schep om en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 minuten stoven.
Schep af en toe om.
Schep de aloo gobi in een schaal en bestrooi met ketumbar.
Lekker met een spinazierondo.

Bron: Esther's recepten

Terug