Ayam opor

Ayam opor

  • 600 g kipdijfilet
  • 40 cl kokosmelk
  • 1 stengel sereh
  • 2 sjalotten
  • 2 blaadjes salam
  • 3 tenen knoflook
  • 3 kemirinoten (optioneel)
  • 3 theel. koenjit (kurkuma)
  • 1 theel. ketoembar
  • 1 theel. djintan
  • 1 theel. trassi (garnalenpasta)
  • 1 theel. laos

Mix voor de boemboe de sjalotten, knoflook, kemirinoten, kurkuma, ketoembar, djintan, trassi, laos en olie tot een gladde massa.
Fruit de boemboe enkele minuten aan in een scheutje olie en voeg vervolgens de kokosmelk toe.
Roer het geheel even goed door elkaar.
Voeg de kipdijfilet toe en schep alles even om.
Voeg nu ook 1 stengel gekneusde sereh toe en 2 à 3 blaadjes salam.
Doe de deksel op de pan en laat het geheel in 45 minuten gaar sudderen.
Wel af en toe even omscheppen.

Ayam opor
Ayam opor
Ayam opor

Haal na 45 minuten de deksel van de pan en laat de saus nog even indikken.
Dit duurt waarschijnlijk nog 20 à 30 minuten.
Uiteraard af en toe even omscheppen.
Serveer met witte rijst en een frisse groente.

Bron: Smaakmenutie

Terug