Ayam ketjap

Ayam ketjap

  • 6 à 10 drumsticks
  • 2 à 3 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 10 cl kokosmelk
  • 8 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. sambal, bijv. oelek
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. gemberpoeder, of sap
  • sap van een halve citroen
  • ½ theel. trassi, optioneel

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak de boemboe door de sjalotjes en knoflook ragfijn te snijden en deze grondig te mengen met sambal, laos, gember en een evt. trassi.
Natuurlijk kan je hiervoor ook een keukenmachine of kom van de staafmixer gebruiken!
Bak de drumsticks in 5 à 10 minuten in wat olie op middelhoog vuur even tot ze verkleurd zijn.
De kip hoeft niet te garen!
Haal de kip uit de pan en plaats deze in een ovenschaal.
Gebruik de pan (of wok) waar je de kip in hebt gebakken nu voor de boemboe.
Bak de boemboe 2 à 3 minuten en voeg de ketjap manis, citroensap en kokosmelk toe.
Laat het geheel, terwijl je roert, even op laag vuur sudderen.
Verdeel het mengsel over de kip in de ovenschaal en zorg dat de kip ook mooi bedekt is.
Plaats nu 35 à 40 minuten in de voorverwamde oven op 180 °C.
Keer halverwege de kip een keertje om en bedek de andere kant ook met het mengsel.
Serveer met witte rijst en bijvoorbeeld sajoer boontjes!
Uiteraard de overgebleven boemboe uit de ovenschaal mee serveren.

Bron: Smaakmenutie

Terug