Adobo kip - I

Adobong manok

Adobo kip

voor 6 porties

  • 6 kippendijen met been en huid
  • 12 cl sojasaus
  • 12 cl witte azijn
  • 4 teentjes knoflook geplet
  • 1 eetl. zwarte peperkorrels
  • 4 laurierblaadjes

Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom en marineer gedurende 4 uur.
Verwarm de oven op 190 °C, voeg de kippendijen met het vel naar onder in de oven samen met de saus en bak het met de bedekt 30 minuten.
Draai de kip om en glazuur met de saus nog eens 30 minuten laten garen tot de kip bruin is en de saus ingekookt is.

Bron: Sabrina Snyder
Gepubliceerd door: Dinner then dessert


Adobo kip - II

Adobo kip

  • 1,2 kg kip
  • 1 bol knoflook, geperst
  • olie
  • 10 cl azijn
  • 10 cl zoute sojasaus
  • peperkorrels, gekneusd

Braad de kip in de olie op een hoog vuur aan.
Voeg de knoflook toe (oppassen voor aanbranden).
Voeg azijn, sojasaus en peperkorrels toe.
Draai het vuur laag en laat alles gedurende één uur sudderen.

Serveren met witte rijst, tomatensalade en roerbakgroente.

Bron: Esther's recepten


Adobo kip - III

Kip adobo

voor 4 - 6 personen

  • 1½ - 2½ kippenvlees (met of zonder been, naar keuze)
  • 60 cl sojasaus
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theel. zwarte peper
  • 1 theel. zeezout
  • 100 cl appelazijn
  • 4 laurierblaadjes
  • 150 g geraspte wortelen
  • 1 gele ui, in ringen gesneden

Gebruik een grote slowcooker.
Als je de tijd hebt om de kip in een plastic ritszak met het zout, peper, sojasaus, knoflook, azijn te verpakken en de avond ervoor samen te stellen, doe dat dan.
De kip zal dan veel lekkerder zijn als het een nacht marineert.
Doe de kip dan de volgende ochtend bovenop de groente.
In het andere geval doe alles bij elkaar in de binnenpan.
Kook op 'LAAG' voor 7 - 8 uur, of op 'HOOG' voor 4 - 5.
Het is klaar wanneer de kip gaar is en de gewenste consistentie heeft bereikt.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking


Adobo kip - IV

  • 1 kip
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kopjes water
  • ½ kop azijn
  • 50 g varkensvet
  • klein laurierblaadje
  • zout & zwarte peper

Maak de kip schoon en hak ze in stukken.
Bestrooi de stukken met zout, peper en knoflook.
Doe de stukken in een pan en voeg er het laurierblaadje, de azijn en het water aan toe.
Doe een deksel op de pan en laat de kip sudderen tot het vocht bijna verdampt is.
Doe er dan het varkensvet bij.
Bak de kip vervolgens bruin.
Serveer warm of koud.

Bron: Esther's recepten

Terug