Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Maak de bumbu door de sjalot, knoflookteen, rode peper, kemirinoten, koenjit, djahé en olie fijn te mixen.
Snijd de komkommer in halve maantjes en snijd de rode paprika in smalle reepjes.
Rasp daarnaast de wortel grof, of een halve kleine winterpeen.
Fruit de bumbu op middelhoog vuur 2 à 3 minuutjes en voeg vervolgens gulu Jawa toe.
Meng door het geheel en schenk de azijn erbij.
Laat op matig vuur pruttelen.
![]() |
![]() |
![]() |
Voeg eerst de komkommer en paprika toe en verwarm 2 à 3 minuten al omscheppend mee.
Voeg nu ook de wortel en spitskool toe.
Verwarm al omscheppend een minuutje mee.
Doe het vuur uit en laat (met deksel) nog enkele minuten staan.
Verdeel over (weck)potten en zorg dat de groenten zover mogelijk onder staan.
Sluit het deksel en zet het potje 15 minuten op zijn kop.
Draai om en je kan het afgesloten weken gekoeld bewaren.
Serveer bij voorkeur wanneer het zuur volledig afgekoeld is.