Acar belimbing – (zoetzure Indonesische vruchtjes)

  • 500 g belimbings (carambola of stervrucht)
  • 10 sjalotten
  • 3 rode cabé (rode pepers)
  • 3 salamblaadjes (Indonesische laurier)
  • 5 kruidnageltjes
  • 20 cl witte azijn
  • 25 cl water
  • 1 eetl. suiker
  • 1 theel. zout

Haal de kop en staart van de belimbings, was de belimbings en laat ze goed uitlekken.
Pel de sjalotten, was de cabé maar laat de steeltjes eraan en halveer ze in de lengte.
Maak een glazen pot met deksel goed schoon met heet water en verdeel hierin de blimbings, de sjalotten en de lomboks.
Doe de overige ingrediënten in een pan en brang het aan de kook totdat de suiker is opgelost.
Giet het hete azijnmengsel in de pot en laat het afkoelen.
Sluit daarna de pot goed af en bewaar het in de koelkast.
Deze acar is ongeveer één maand houdbaar.
Haal wel altijd met een schone lepel of vork eruit wat u nodig hebt.

Bron: Indisch kookboek

Terug