voor 4 à 5 personen
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Laat de zeeoor goed uitlekken en snijd ze in vliesdunne plakjes.
Week de paddestoelen gedurende een half uur in heet water.
Verwijder de harde delen en de stelen.
Snijd de hoeden van de paddestoelen in vieren.
Maak de peultjes schoon, was ze en haal ze eventueel af, of snijd de mosterdkoolbladeren in kleine stukjes.
De voorjaarsuitjes dient men ook in kleine stukjes te snijden.
Meng in een pannetje oestersaus, sojasaus, Chinese wijn of sherry en water en voeg er de met een beetje water aangelengde maizena aan toe.
Breng alles boven een klein vuurtje, al roerende, aan de kook.
Voeg champignons, peultjes of mosterdkool en de voorjaarsuitjes toe.
Laat alles gedurende 2 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht doch nog knapperig zijn.
Temper daarna de hittebron en schep de plakjes zeeoor door de saus.
Warm de abalone in de saus op, doch zorg ervoor dat de saus niet opnieuw aan de kook komt omdat dan de abalone taai wordt.
Dien het gerecht onmiddellijk daarna op.
Geef er rijst bij.