Zoete aardappel kroketjes

Zoete aardappel kroketjes

  • 2 kleine zoete aardappelen, geschild
  • 1 theel. zout
  • 1 snuifje knoflookpoeder
  • 1 eetl. maïszetmeel
  • snuifje zout
  • 2 kleine zoete aardappelen, geschild
  • 1 theel. zout
  • 1 snuifje knoflookpoeder
  • 1 eetl. maïszetmeel
  • snuifje zout

Breng een pan water aan de kook op hoog vuur.
Voeg de aardappelen toe en kook ongeveer 15 minuten, tot ze vorkzacht zijn.
Verwijder de aardappelen om nog ongeveer 15 minuten af te laten koelen.
Rasp de aardappelen met een grove rasp in een mengkom.
Meng het voorzichtig met de maïszetmeel knoflookpoeder en een theelepel zout.
Verdeel het mengsel in 24 bakjes.
Spuit de frituurmand licht in met een kookspray.
Plaats de helft van de bakjes in een enkele laag in de mand en bespuit lichtjes met kookspray.
Kook bij 200°C gedurende 12 à 14 minuten op 200 °C tot ze lichtbruin zijn en draai de kroketjes halverwege.
Haal ze uit de mand en breng op smaak zoals gewenst.
Herhaal dit met de overige kroketjes.
Onmiddellijk serveren met ketchup of dressing.

Bron: Air Fryer Recipes

Terug