Zoete aardappelfrites - I

Zoete aardappelfrites

  • 800 g bataten
  • 1 eetl. sesamzaad
  • ½ eetl. zeezout (grof)
  • beetje olie

Schil eerst de bataten en snijd ze in 1 x 1 cm dikke frietjes.
Rooster het sesamzaad zonder vet tot het ruikt.
Laat een beetje afkoelen en verbrijzelen met zout.
Bak de zoete chips in de HLF met een beetje olie op 200 °C gedurende ca. 10 minuten.
Verlaag vervolgens de temperatuur tot 180 °C en bak nog eens 15 minuten.
De zoete frietjes met het sesamzoutmengsel bestrooien en meteen serveren.

Tip
De zoete frietjes smaken heerlijk als bijgerecht bij het vlees of als tussendoortje.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche


Zoete aardappelfrites - II

Zoete aardappelfrites

  • 2 zoete aardappelen
  • 4 theel. olijfolie
 
  • zout & peper
  • chilipoeder

Verwarm de HLF voor op 205 °C.
Was de aardappelen, we lieten de schil eraan voor extra smaak.
Snijd de aardappelen in fritesformaat.
Dep de aardappelen droog met een papieren handdoek.
Meng de olie, peper, zout en de chilipoeder in een kom
Voeg de aardappeltjes toe en bestrijk ze met de oliemix.
Verdeel ze gelijkmatig in de HLF mand en bak 12 à 17 minuten of tot ze knapperig zijn, afhankelijk van de dikte.

Bron: Airfryerweb

Terug