Zelfgemaakte frietjes - I

Zelfgemaakte frietjes

voor 4 tot 5 porties

  • 1,2 kg melige aardappelen
  • 1 eetl. (olijf)olie
  • zout naar smaak

Schil de aardappelen en snijd er lange frietjes van met een dikte van 8 mm.
(Hiervoor kunt u ook een frietsnijder gebruiken.)
Laat de frietjes ten minste 10 minuten in water weken.
Laat goed uitlekken en dep met keukenpapier droog.
Verwarm de HLF voor op 160 °C.
Doe de frietjes in een grote schaal, besprenkel ze met de olie en schud ze.
Plaats de frietjes in de mand van de HLF stel de timer in op 16 minuten.
Wanneer u het signaal van de timer hoort, verwijdert u de mand en schudt u de frietjes.
Stel de temperatuur in op 180 °C en stel de timer in op 12 minuten.
Verwijder na 6 minuten de mand en schud de frietjes opnieuw.
Bak de frietjes tot u het signaal van de timer hoort en de frietjes goudbruin zijn.
Sprenkel naar smaak zout op de frietjes en doe ze in een schaal.

Bron: NN


Zelfgemaakte frites - II

Zelfgemaakte frites

  • 1 kg aardappelen (bloemig, zo groot mogelijk)
  • zout
  • zonnebloemolie

Schil de aardappelen en doe ze in een kom met koud water.
In 1 cm dikke plakken snijden, dan in potloden snijden en ca. 10 minuten in koud water laten staan.
Ververs het water en laat het nog 10 minuten staan (neemt het zetmeel uit de aardappelen).
Laat goed uitlekken en bak in de HLF met een beetje olie erop 190 °C gedurende ca. 12 minuten knapperig.
Zout de zelfgemaakte frietjes en serveer met uw keuze van dipsauzen.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug