Wortel-pompoenburgers

Wortel-pompoenburgers

vegetarisch

  • 100 g wortels
  • 50 g pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g kikkererwten
  • 1 ei
  • 3 eetl. meel
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • peper & zout

Boen of schil de wortel en snijd in stukjes.
Schil de pompoen en snijd in stukjes.
Schil en snijd de ui in stukken, die in het mandje van de HLF blijven liggen.
Pers de knoflook.
Doe de wortel, pompoen en ui in het mandje en gril ze 10 minuten.
Doe de kikkererwten in een keukenmachine met mes.
Doe de gegrilde groente erbij en meng grof.
Voeg paprikapoeder, chilipeper, peper en zout naar smaak toe.
Breek het ei boven de kom.
Meng nog een keer.
Voeg vervolgens drie tot vier eetlepels meel toe en meng een laatste keer.
Verwarm de HLF op 200 °C.
Vorm 4 burgers van het mengsel en bak deze met 2 tegelijk 10 minuten in de HLF.

Bouw je eigen favoriete burger!
Bijvoorbeeld met gebakken portabella, kastanjechampignon of uienringen als topping.
Serveer op een bruin broodje met sla en je favoriete saus.

Heb je geen airfryer?
Deze snack is ook klaar te maken in de oven!
Tel 20 graden bij de temperatuur op en vermenigvuldig de bereidingstijd met 1½.

Bron: Verse Oogst

Terug