Vleesspiesjes met zigeunersaus

Vleesspiesjes met zigeunersaus

  • 500 g varkensvlees (bv. nek)
  • 1 sjalot
  •  
    • voor de marinade
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. paprikapoeder
  • 2 eetl. ketchup
  • 4 eetl. plantaardige olie
    • voor de zigeunersaus
  • 6 paprika's
  • 1 ui
  • 500 g tomaten, ingeblikt, gepeld
  • 12½ cl water
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • zout
  • paprika

Maak eerst het varkensvlees schoon en snijd het in grove blokjes.
Schil knoflook en hak of pers de knoflook fijn.
Was de paprika's, verwijder de zaden en de steel en snijd het vruchtvlees in grote blokjes.
Schil de ui en sjalot.
Snipper de ui grof.
Snijd de sjalot in brede plakken.
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Meng de blokjes vlees ermee en marineren gedurende minstens een half uur.
Verhit de olie in een pan.
Bruin de uien erin.
Voeg ⅔ van de paprika toe.
Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Blus met water en voeg de tomaten en het sap toe.
Laat uitlekken op blokjes vlees en leg op spiesjes met de resterende paprika en sjalotten.
Grill in de HLF op 180 °C gedurende 5 á 10 minuten.
Serveer de vleesspiesjes.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug