Knapperige visloempia's

Knapperige visloempia's

  • 150 g visfilet (wit, zonder vel, gehakt)
  • 1 snuifje zout
  • paprika
  • 1 eetl. vers geperste citroensap
  • 3 - 4 loempiavellen
  • eiwit (om de loempia’s aan elkaar te lijmen)
  • eigeel (voor het coaten van de loempia’s)
  • 1 eetl. vloeibare boter

De visfilet wassen, drogen en fijn hakken.
Kruid de vis met zout, peper en citroensap en meng het grondig.
Verdeel de vellen over het werkvlak.
Leg de gemarineerde vis in een lijn op het midden van de vellen.
Borstel de velranden met eiwit.
Vouw de vellen van de loempia links en rechts om en rol ze stevig op en besmeer het botermengsel van eigeel aan beide zijden aan de buitenkant.
Bak de visrolletjes 11 - 13 minuten bij 180 °C in de HLF.
Leg de knapperige loempia’s op een bord en serveer.

Tip
Hier kunt u experimenteren met verse kruiden en specerijen. Gewoon in de vismassa mengen en in de loempia inrollen. Dit geeft het gerecht niet alleen zijn aroma, maar ziet er ook goed uit.
In plaats van loempiavellen kunt u ook filodeeg gebruiken voor de krokante loempia.

Bron: N.N.

Terug