Gegrilde visfilet met pestosaus

Gegrilde visfilet met pestosaus

voor 3 porties

  • 3 witvisfilets, 200 g per stuk
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout
    • pestosaus
  • 1 bosje verse basilicum (15 g)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 1 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 ml extra virgine olijfolie

Verwarm de HLF voor op 180 °C.
Bestrijk de visfilets met de olie en breng op smaak met peper en zout.
Doe ze in de mand van de HLF en schuif de mand in de HLF.
Stel de timer in op 8 minuten.
Pluk de basilicumblaadjes en doe ze met de knofl ook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie in een keukenmachine of vijzel.
Pulseer of wrijf het mengsel tot een saus.
Voeg zout toe naar smaak.
Leg de visfilets op een bord en besprenkel met pestosaus.

Tip
Ter variatie kunt u de vis bedekken met pestosaus en broodkruim voordat u de vis in de HLF bereidt.

Bron: NN

Terug