Vis en chips

Vis en chips

  • 200 g visfilet (schelvis, kabeljauw, koolvis)
  • 30 g tortillachips
  • 1 ei
  • 300 g rode aardappelen
  • 1 eetl. plantaardige olie
  • ½ eetl. citroensap

Snijd de vis in vier stukken van gelijke grootte en wrijf ze in citroensap, zout & peper.
Laat de vis 5 minuten rusten.
Maal de tortillachips zeer fijn in de keukenmachine en plaats de gemalen tortillachips op een bord.
Klop het ei in een diepe schotel.
Dompel de stukjes vis na elkaar in het ei en haal ze door de gemalen tortillachips totdat de stukjes vis volledig gepaneerd zijn.
Borstel de aardappelen schoon onder stromend water en snijd ze volgens de lengte in smalle repen.
Dep de aardappelen droog met keukenpapier en wentel ze in een kom met olie.
Leg de aardappelstroken aan de ene kant en de stukjes vis aan de andere kant van de HLF pan.
Schuif de pan in de HLF.
Stel de timer in op 12 - 15 minuten en bak de aardappelen en vis op 200 °C totdat alles knapperig bruin is.
Schik de vis en chips in porties op twee borden en bestrooi met een beetje zout.

Tip
Serveer de vis en chips met een dipsaus naar keuze.

Bron: ich koche

Terug