Vanillecroissant

Vanillecroissant

    • voor het deeg
  • 280 g bloem
  • 200 g boter, kamerwarm
  • 100 g walnoten, geraspt
  • 80 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
    • voor het bestrooien
  • poedersuiker
  • vanillesuiker

Kneed eerst snel de ingredi├źnten voor het deeg.
Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in folie en laat het deeg ongeveer 2 uur in de koelkast rusten.
Verdeel het deeg in verschillende stukken en vorm een rol van elk ongeveer 1½ cm doorsnede.
Snijd in gelijke stukken af en vorm er croissants van.
Bedek het bakblik met bakpapier en beleg het met ovenvast gewicht (bijv. bestek).
Leg de croissants erop.
Bak in de HLF op 170 ┬░C gedurende ongeveer 15 minuten.
Bestrooi de vanillecroissants dik met een mengsel van poedersuiker en vanillesuiker.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug