Knapperige uienringen - I

Knapperige uienringen

vegetarisch, voor 2 personen

  • 1 grote ui
  • 125 g bloem
  • 110 g broodkruimels
  • 1 theel. zout
  • 1 ei
  • 18 cc melk

Ui in plakjes van een halve cm snijden en dan in ringen uit elkaar drukken.
Meng de bloem en zout in een kom.
Dompel elke uienring in de bloem tot deze goed gecoat is.
Voeg het ei en de melk toe aan de bloem en klop tot het goed in een beslag is samengevoegd.
Als de consistentie niet helemaal goed is, voeg dan een beetje extra melk of bloem toe.
Verdeel de broodkruimels over een bord.
Dompel elke met bloem gecoate uienring in het beslag en wentel het vervolgens door het paneermeel.
Zorg ervoor dat elke ring goed bedekt is met de broodkruimels.
Leg de ringen in de mand van de HLF.
Stel de temperatuur in op 200 °C.
Bak gedurende 5 minuten.
Controleer de ringen en gebruik een tang om ze om te draaien zodat ze gelijkmatig bruin worden.
Kook nog eens 3 - 5 minuten, tot de ringen goudbruin zijn of tot uw gewenste krokantheid.

Tips en overwegingen
De beste uien die voor uienringen kunnen worden gebruikt, zijn zoete uien of gele uien. Witte uien zijn voor de meeste mensen een beetje te sterk als het gaat om uienringen.
Probeer een paar eetlepels geraspte Parmezaanse kaas aan de broodkruimels toe te voegen voor een meer smaakvol brood. U kunt desgewenst ook een beetje peper en andere specerijen toevoegen. Knoflookpoeder en Parmezaan gaan goed samen.
U kunt de uienringen bespuiten met een beetje kookspray voordat u ze in de HLF plaatst om een smaak te verkrijgen die dichter bij het diep gebakken origineel ligt.
Als u op zoek bent naar een minder calorievariant, kunt u de bloembeslag overslaan. Dompel elke uienring gewoon in een eiwit en dompel vervolgens in het paneermeel. Dit zal resulteren in uienringen die nog gezonder zijn, hoewel de smaak wat anders kan zijn.
Dit uienringenrecept werkt het beste bij het maken van een kleinere portie. Om uienringen voor een grotere groep te maken, moet je ze in delen maken. De kooktijd is echter vrij kort, dus dit mag je niet te veel verminderen.
De precieze kooktijd zal variëren afhankelijk van hoe dik uw plakjes zijn en hoe goed u uw uienringen heeft gemaaktt. Als u ze liever vrij goed gebruind en knapperig vindt, verwacht dan dat het 10 minuten duurt. Als u niet wilt dat ze knapperig zijn, hebben ze misschien maar 7 minuten nodig. Controleer de ringen na vijf minuten.

Bron: NN


Knapperige uienringen - II

Knapperige uienringen

  • 1 ui
  • 60 g kopje bloem
  • 1 eetl. bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 theel. gemalen peper
  • 1 theel. zout
  • broodkruimels om te coaten
  • olie om te bakken

Verwarm uw friteuse voor op 180 °C.
Snijd de ui in ringen van ½ cm dik, en scheid elke laag, zodat een plak meerdere ringen van verschillende afmetingen geeft.
Meng de bloem, bakpoeder en zout samen in een kom.
Meng in een andere kom de eieren en peper en klop goed door elkaar.
Leg de broodkruimels in een derde kom.
Bedek nu een voor een, een uienring in de bloemmix, dan het ei, dan de broodkruimels, in elk stadium zorgen voor een goede dekking en klop de restanten steeds af.
Bestrijk de mand van de HLF mand met een beetje olie.
Leg de ringen in een laag in de mand, en sproei de bovenkant met olie.
Bak in de HLF voor 5 minuten op 180 °C.

Bron: NN

Terug