Tomaat mozzarellanoedels

Tomaat mozzarellanoedels

vegetarisch

    • voor het deeg
  • 12½ cl mineraalwater
  • 300 g bloem
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 snuifje zout
    • voor de vulling
  • 1 blikje tomaten, gehakt
  • zout
  • peper, uit de molen
  • wat basilicum
  • 1 punt mozzarella
  •  
    • voor het paneren
  • 1 ei
  • paneermeel

Kneed alle ingrediënten voor het deeg.
Laat het deeg 20 minuten rusten.
Giet de tomaten af.
Breng op smaak met zout & peper.
Voeg de basilicum toe.
Giet de mozzarella af en snijd in dunne plakjes.
Kneed het deeg en verdeel het in acht gelijke stukken.
Rol elk stuk uit tot een cirkel.
Plaats 1 à 2 plakken mozzarella (afhankelijk van de grootte) en wat tomatenvulling in het midden en vouw het deeg tot een halve cirkel.
Pers de randen met een vork.
Klop het ei en borstel het van alle kanten op de noedels.
In het paneermeel rollen en bak ze bij 180 °C gedurende ongeveer 10 à 15 minuten in de HLF.
Serveer de noedels warm.

Tip
Verse salade gaat goed samen met de tomaat mozzarellanoedels.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug