|
|
Maak het brooddeeg zoals op de verpakking staat beschreven.
Meng de crème fraîche met de zure room en breng op smaak met zout, peper en tijm.
Snijd het deeg op maat voor de HLF en verdeel de room gelijkmatig over het deeg.
Schil de sjalot en snijd deze in fijne blokjes.
Snijd nu het spek in grove stukken en bestrijk de room samen met de sjalotten.
Bak de tarte flambée op bakpapier bij 180 °C gedurende 10 à 13 minuten.
Tips
Deegrecept om zelf te maken
Kneed een deeg van de bloem, olie, water en zout. Als het deeg te kruimelig of kleverig is, voeg dan wat meer olie en water of bloem toe.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het ongeveer 30 minuten in de koelkast. Rol dan uit tot het max. ½ cm dik is. Het deeg kan nu worden gevuld.
De kooktijd is ook afhankelijk van de dikte van het deeg.
Waarom probeer je geen zoete variëteit? Maak gewoon een room van crème fraîche en geitenkaas. Vijgen of bosbessen bijvoorbeeld dienen als garnering. Smeer tenslotte wat honing uit op de tarte flambée. De baktijd en temperatuur komen overeen met die van de hartige variant.
Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche