|
|
Selecteer de bladspinazie goed en was deze goed in koud water.
Breng gezouten water aan de kook in een grote pan, voeg de spinazie toe en blancheer ongeveer 1 minuut.
Laat uitlekken en blus onmiddellijk in ijswater, anders verliest het zijn mooie groene kleur.
Snijd vervolgens in fijne reepjes en meng deze met de verkruimelde schapenkaas, de geplette knoflook en de kruiden.
Rol het bladerdeeg uit en verdeel zure room in het midden.
Verdeel het spinaziemengsel in het midden van het deeg, vouw de zijkanten op, rol de uiteinden goed op en sluit de uiteinden.
Plaats de spinaziestrudel in de mand en bestrijk deze met de vloeibare boter.
Bak in de HLF op 180 °C gedurende ca. 25 minuten.
Tip
U kunt ook bevroren bladspinazie gebruiken voor de spinaziestrudel.
Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche