Sneeuwknoedels met vanillemelk en fruitsalade

Sneeuwknoedels met vanillemelk en fruitsalade

  • 3 eieren
  • 90 g fijne kristalsuiker
  • 50 cl melk
  • 60 g poedersuiker
  • 1 vanillestokje, uitgekrast
  • 1 snufje zout
  • fruit, naar keuze van het seizoen
  • 1 à 2 eetl. honing
  • 1 à 2 eetl. citroensap

Scheidt de eieren.
Klop voor de knoedels het eiwit met zout tot sneeuw, klop geleidelijk aan in de kristalsuiker tot het is opgelost (test met uw vinger) en er een zeer stijf, glanzend eiwit is gevormd.
Voeg melk met poedersuiker en geschraapte vanillepulp toe aan het bakblik, roer tot een gladde massa en verwarm bij 180 °C gedurende ca. 5 minuten in de HLF.
Vorm knoedels van het geklopte eiwit met behulp van twee bevochtigde lepels en leg ze in de verwarmde melk.
Laat ze bij ca. 90 °C (niet meer koken!) ca. 3 á 4 minuten trekken.
Verwijder de knoedels uit de vanillemelk.
Roer tot slot de eidooiers goed door de, niet meer kokende, warme melk.
Was het fruit, snijd het in hapklare stukken en breng op smaak met honing en citroensap.
Schik de fruitsalade in diepe borden, leg er sneeuwknoedels uit de HLF op en besprenkel met een beetje vanillemelk.

Tip
Serveer de sneeuwknoedels en smaak. Eventueel bestrooien met amandelschilfers of pistachenoten.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug