|
|
Was de courgette, snijd de uiteinden af en halveer in de lengte.
Verwijder de sponsachtige binnenkant van de courgettes met een lepel.
Rasp de courgettes fijn en knijp ze goed uit.
Scheid de eieren.
Roomboter in een grote kom met poeder- en vanillesuiker en geraspte citroenschil.
Klop de eidooiers langzaam door elkaar.
Roer de uitgeknepen courgette erdoor.
Klop de eiwitten met zout tot het stevig is.
Meng de bloem met walnoten en zetmeel en afwisselend in het geklopte eiwit en het beboterde courgettemengsel mengen.
Giet het in een HLF pan en bak het bij 160 °C gedurende ca. 40 à 45 minuten.
Laat afkoelen en haal het uit de pan.
Meng voor het glazuur de poedersuiker met citroensap tot een dikke massa.
Als het citroensap niet genoeg is, voeg dan wat druppels lauw water toe.
Verdeel het glazuur over de sappige courgettetaart en geniet ervan!
Tip
De sappige courgettetaart kan worden bestrooid met een willekeurig aantal noten. De courgettetaart is ook heerlijk met een chocoladeglazuur.
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche