|
|
Roer eerst de boter, de twee soorten suiker en de eidooier tot ze schuimig zijn.
Klop de eiwitten met een beetje zout stijf.
Zeef de bloem en het bakpoeder samen.
Rasp de chocolade fijn.
Meng bloem, bakpoeder, chocolade en noten.
Meng het eidooiermengsel met het bloemmengsel.
Doe het geklopte eiwit er geleidelijk bij.
Vet het bakblik indien nodig een beetje in.
Vul het deeg er in en strijk het glad.
Bak in de HLF bij 180 °C gedurende ongeveer 25 minuten.
Meng ondertussen de ingrediënten voor het glazuur.
Roer de jam om tot een gladde massa.
Laat het deeg afkoelen en smeer dan eerst de jam en daarna het rumglazuur eroverheen.
Snij de rumbroodjes in de gewenste grootte.
Tip
De rumbroodjes kunnen ook worden bereid met rumaroma voor een alcoholvrije versie.
Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche