Roerbakschotel van aardappels en groenten

Roerbakschotel van aardappels en groenten

vegetarisch

  • 400 g krielaardappels
  • halve courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1eetl. olijfolie of knoflookolie
  • peper
  • zout
  • piment of een ander pittiger kruid

Doe de krielaardappels in een kom, voeg er één eetlepel olie aan toe en meng dit goed door elkaar.
Bak de aardappels 10 minuten op 200 °C in de HLF tot ze mooi bruin beginnen te worden.
Terwijl de aardappels bakken, snij de groenten in blokjes van ongeveer één cm.
Als de aardappels klaar zijn, voeg er alle gesneden groenten bij en bak 5 minuten op 200 °C met een paar keer schudden de roerbakschotel af.
Beetje zout & peper erover en opdienen.

Opmerking
Omdat in heel veel groenten ook water zit, kunnen groenten gekookt worden zonder water (roosteren) in de airfryer. Snij de groenten mooi in blokjes, zodat de warmte meteen in de groenten trekt en ze mooi gelijkmatig gaar worden.

Bron: NN

Terug