Rode kool met appelflappen

Rode kool met appelflappen

vegetarisch, voor 2 personen

  • 50 g rode kool
  • 1 appel (elstar)
  • 1 eetl. rietstuiker
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 1 ei
  • olie

Haal de buitenste bladeren van de rode kool.
Snijd de kool in parten en verwijder de harde kern.
Snijd 50 gram kool in hele kleine stukjes.
Bewaar de rest voor een ander gerecht.
Schil de appel(s) en verwijder het klokhuis.
Snijd in kleine blokjes.
Laat de bladerdeegplakjes iets ontdooien.
Klop het ei.
Verwarm wat olie in een pan en roerbak de koolstukjes 2 à 3 minuten.
Voeg de suiker en de appels toe en laat even meebakken.
Leg de bladerdeegplakjes in een ruit.
Schep op de onderkant van elk plakje wat van het rodekool-appelmengsel.
Bestrijk de onderste zijkanten van het bladerdeeg met ei.
Vouw het flapje dicht en druk de zijkanten aan met een vork.
Zorg dat ze goed dicht zitten.
Prik met een vork gaatjes in de bovenkant van de appelflapjes.
Bestrijk de bovenkant met ei.
Verwarm de HLF voor op 180 °C.
Bak de appelflappen in 10 minuten goudbruin.
Laat de flappen iets afkoelen en serveer als ze nog een beetje warm zijn.

Heb je geen Airfryer?
Deze snack is ook klaar te maken in de oven! Tel 20 graden bij de temperatuur op en vermenigvuldig de bereidingstijd met 1,5.

Bron: Verse Oogst

Terug