Rijstschotel met appel

Rijstschotel met appel

voor 2 porties

  • 100 g rondkorrelige rijst
  • 50 cl melk
  • ½ theel, kaneel, gemalen
  • zout
  • 60 g boter
  • 40 g suiker
  • ¼ citroen, zeste en sap
  • 1 appel
  • 1 ei
  • boter
  • kruimels
  • poedersuiker

Eerst de rijst, melk en zout opwarmen en laten sudderen tot de rijst gaar is.
Roer de kaneel erdoor.
Laat het afkoelen.
Schil in de tussentijd de appels, verwijder het klokhuis en snijd het in plakjes.
Besprenkel het met een beetje citroensap.
Klop eiwit stijf.
Klop de boter, suiker en citroen tot het romig is.
Roer de eierdooiers erdoor en voeg de rijst toe.
Doe het eiwit erbij.
Roer tot slot de appel er snel in.
Beboter de bakvorm van de HLF en bestrooi het met kruimels.
Voeg het mengsel toe en bak ongeveer 45 minuten op 160 ° C.
Serveer de rijstschotel bestrooid met poedersuiker.

Tip
Serveer de rijstschotel als dessert of hoofdgerecht.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug