Ricottaballetjes met basilicum

Ricottaballetjes met basilicum

vegetarisch

  • 250 g ricottakaas
  • 2 eetl. meel
  • 1 ei (gescheiden)
  • versgemalen peper
  • 15 g verse basilicum, fijngehakt
  • 1 eetl. bieslook, fijngehakt
  • 1 eetl. sinaasappelschil, zeste
  • 3 sneetjes oud wit brood of paneermeel
  • 1 eetl. olijfolie

Meng de ricotta in een kom met bloem, eigeel, 1 theelepel zout en versgemalen peper.
Roer de basilicum, bieslook en sinaasappelschil in het mengsel.
Verdeel het mengsel in 20 gelijke porties en vorm er balletjes van met natte handen.
Laat de balletjes een beetje rusten.
Gebruik de plakjes brood in de keukenmachine om er broodkruimels van te maken, of gebruik paneermeel en meng het met de olijfolie.
Doe het mengsel in een diepe schotel of bord.
Klop het eiwit in een andere kom.
Wentel de ricottaballetjes voorzichtig eerst in het eiwit en daarna in het broodkruim.
Doe 10 balletjes in de mand van de HLF.
Stel de timer in op 8 - 0 minuten.
Bak de balletjes bij 200 °C tot goudbruin.
Bak de resterende balletjes op dezelfde manier.
Serveer de ricotta balletjes met basilicum op een bord.

Tip
Voeg een beetje vers gemalen chili toe aan het ricotta mengsel om de ricotta balletjes op smaak te brengen. Kleur in dit geval de broodkruimels rood door twee of drie theelepels paprikapoeder aan de olijfolie toe te voegen.

Bron: ich koche

Terug