Reuzegarnalen in ham met rode peper dip

Reuzegarnalen in ham met rode peper dip

  • 1 rode paprika, gehalveerd
  • 10 reuzegarnalen, ontdooid
  • 5 plakjes rauwe ham
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • ½ eetl. paprikapoeder
  • vers gemalen zwarte peper

Doe de paprika’s in de mand van de HLF.
Stel de timer in op 10 minuten.
Rooster de paprika's bij 200 °C tot ze licht verschroeid zijn.
Plaats de paprika's in een kom, sluit af met een deksel of folie.
Laat de paprika's 15 minuten rusten.
Pel de garnalen, snijd de rug open en verwijder de donkere darmen.
Snijd de plakjes ham in de lengterichting doormidden en wikkel elke garnaal in een plak ham.
Borstel de pakjes in met een dun laagje olijfolie en leg ze in de mand van de HLF en stel de timer in op 3 - 4 minuten.
Bak de garnalen tot ze knapperig en gaar zijn.
Schil ondertussen de schil van de paprikahelften af, verwijder de zaden en snijd de paprika’s in stukken.
Meng de paprika's in een blender met knoflook, paprikapoeder en olijfolie.
Giet de saus in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de pakjes op een serveerbord met tapasvorken en serveer de rode peper in een kleine kom.

Tip
Gebruik in plaats van de rode peper kant-en-klare met knoflook gearomatiseerde paprikapoeder, of serveer de reuzegarnalen in ham met knoflookmayonaise.

Bron: ich koche

Terug