Rabarbermuffins

Rabarbermuffins

vegetarisch, voor 12 porties

  • 300 g bloem
  • 4 eetl. bakpoeder
  • 200 g boter
  • 300 g suiker
  • 10 cl melk
  • 1 vanillestokje, merg uitgeschraapt
  • 4 eieren
    • voor de rabarber
  • 4 verse stelen rabarber
  • 1 eetl. suiker

Eerst voorzichtig de rabarber schillen en in kleine bles snijden.
Meng met de suiker.
Zeef de bloem met bakpoeder.
Roomboter met suiker schuimig roeren.
Meng er de melk en vanillepulp door.
Roer de eieren één voor één door elkaar.
Roer het meelmengsel slechts kort door elkaar tot alle ingrediënten vochtig zijn.
Tot slot snel de rabarberstelen eronder doen.
Giet het in silicone muffinvormpjes en bak in de HLF bij 160 °C ± 25 minuten.
Laat de rabarbermuffins buiten de HLF afkoelen, haal ze uit de vormen en serveer ze.

Tip
Als u wilt, kunt u de rabarbermuffins bestrooien met poedersuiker voor het serveren.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug