Quiches

Quiches

    • voor het deeg
  • 250 g fijne tarwebloem
  • 100 g roomboter
  • 5 g gist (gedroogd)
  • 5 g zout
  • 5 g (basterd)suiker
  • 10 cl melk
  • 1 ei
    • voor de vulling
  • 250 g mager ontbijtspek
  • 250 g magere hamblokjes
  • 100 g champignons
  • 100 g ui
  • 300 geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 30 cl room
  • peper
  • zout
  • beetje fijngesneden bieslook

Meng de eieren, room, bieslook, peper en zout, en zet deze in de koelkast.
Meng de bloem, boter, gist, zout, (basterd) suiker, melk, ei en kneed dit tot een mooi deeg.
Laat dit enkele uren rusten in een koele ruimte.
Snij dan de deegbal in 4 gelijke stukken en maak er bolletjes van.
Snij het gerookt spek en de gekookte ham in blokjes.
Maak de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes.
Snij de ui zeer fijn.
Vet een springvorm van 16 cm Ø met een beetje olie of boter in en leg hierin vetvrij bakpapier.
Rol het deeg uit in een cirkelvorm die iets groter is dan de springvorm.
Leg het deeg in de springvorm en prik met de vork gaatjes om luchtbellen te voorkomen.
Vul nu de ingrediënten aan in deze volgorde: gesnipperde ui, gerookt spek, gekookte ham, champignons, geraspte kaas.
Vervolgens voorzichtig afvullen met het eier-roommengsel en het deeg aan de randen naar binnen drukken.
Plaats vervolgens in de HLF voor 30 minuten op 160 °C en bak de quiche af.

Opmerking
Quiches kunnen gebakken worden in de HLF. Gebruik hiervoor de traditionele springvormen. Vervang gerust een keer de champignons en de ui door zalm en fijngesneden broccoli, om andere variaties te maken.

Bron: NN

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug