|
|
Los de gist en suiker op in lauw water en meng met de helft van de bloem.
Laat 30 minuten afgedekt staan op een warme plaats.
Voeg het zout en de rest van de bloem toe, kneed goed en laat nog 25 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in porties en rol het uit in dunne, ronde plakken en laat het nog 10 minuten rijzen.
Besmeer met een beetje olijfolie en bestrooi het met sesamzaad.
Bak het pitabrood op 200 °C in de HLF voor 10 à 12 minuten.
Ondertussen de kruidencrème-smeerkaas bereiden.
Meng roomkaas en natuurlijke yoghurt tot een gladde massa.
Voeg de kruiden, zout, peper en het geplette teentje knoflook toe en meng goed.
Doe het in een kommetje en garneer het met verse keukenkruiden.
Tip
Bereid het deeg voor het pitabrood bij voorkeur de dag ervoor.
Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche