Peperkoekmuffins

Peperkoekmuffins

  • 1 ei
  • 130 g suiker, of 100 g honing
  • 60 g boter
  • 25 cl melk
  • 250 g bloem
  • ½ theel. zuiveringszout
  • 2 theel. bakpoeder
  • 2 theel. peperkoekkruiden
  • 1 theel. kruiden, naar keuze

Klop het ei voor de peperkoekmuffins.
Meng suiker, boter en melk goed met het opgeklopte ei.
Zeef het bakpoeder, bakpoeder en peperkoekkruiden met de bloem en voorzichtig door het eiersuikermengsel halen.
Doe het deeg onmiddellijk in de muffinvormen.
Bak de muffins ca. 10 à 15 minuten in de HLF.
Laat de peperkoekmuffins afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker en kaneel of versier ze indien nodig met chocoladeglazuur, enz.

Tip
In plaats van melk kunt u ook karnemelk of yoghurt gebruiken voor de peperkoekmuffins. Als u wilt, kunt u kleine stukjes amandel toevoegen aan het bloemmengsel voor het deeg.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug