Oliebollen

Oliebollen

  • 500 g oliebollenmix
  • 40 cl water
  • 250 g rozijnen
  • 100 g bloem
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 25 g poedersuiker
  • oliespray

Doe de oliebollenmix, het water, de gist en de rozijnen in een kom en meng goed.
Als je een keukenmachine hebt kun je deze het werk laten doen met behulp van de deeghaak.
Laat het deeg 1 uur rijzen onder een vochtige doek.
Leg de bloem en poedersuiker op een bord.
Knijp met een ijsknijper bollen van het deeg en rol ze door het bloem en poedersuiker mengsel.
Spray de bollen in met wat olie om ze kleur te geven.
Verwarm de HLF voor en bak de bollen per 4 stuks op 200 °C in 10 minuten.
Draai de oliebollen na 5 minuten om.
Dien op met poedersuiker.

Bron: Airfryerweb

Terug