Mini-spinaziequiches

Mini-spinaziequiches

vegetarisch

  •  
    • deeg
      (of 250 g kant-en-klaar deeg)
  • 200 g bloem
  • 75 g boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • peper en zout
    • vulling
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 200 g spinazie
  • 1 ei
  • 100 g hüttenkäse (ongezouten)
  •  
    • extra
  • 4 cakevormpjes of kleine schaaltjes die in de HLF passen

Doe alle ingrediënten voor het deeg met een snufje zout in een keukenmachine en meng tot er een deegbal ontstaat.
Leg op een ondergrond en kneed met uw handen tot een glad deeg.
Laat 15 minuten rusten in de koelkast.
Snipper de ui.
Verwarm de olie in de pan en voeg de ui toe.
Fruit glazig, voeg de spinazie toe en bak 1 tot 2 minuten tot de spinazie is geslonken.
Klop het ei los in een kom en meng met de hüttenkäse.
Druk het vocht uit de spinazie, snijd en voeg toe aan het kaasmengsel.
Deel het deeg in vieren.
Rol elk gedeelte uit tot een cirkel die groot genoeg is om de bodem
van een van de vormen te bedekken.
Bekleed de vormen met het deeg.
Vul elke vorm met de spinazievulling.
Verwarm de HLF voor op 180 °C.
Doe de quiche(s) in de mand van de HLF en schuif de mand in de Airfryer.
Stel de timer in op 15 minuten.
Serveer de quiches lauw of koud.

Tip
U kunt ook een grote spinaziequiche maken. Gebruik in dat geval de dubbele hoeveelheid deeg om een springvorm van 20 cm te bekleden en gebruik de dubbele hoeveelheid vulling. Bak 20 tot 25 minuten.

Bron: NN

Terug